010 27 67 600

|

kontakt@tullfokus.com

Sök
Stäng denna sökruta.

VÅRA TULLTJÄNSTER

Vi kan hjälpa er med alla era tullärenden oavsett om det gäller import eller export av varor i och utanför europa.

Låt oss hantera dina tullfrågor

Låt oss smidigt och snabbt hantera dina tullförfrågningar. Vi erbjuder helt enkelt den specialistkompetens du behöver och ser till att de varor som importeras eller exporteras blir korrekt deklarerade.

Import innebär att du tar in en vara till den Europeiska unionen, EU, från ett land utanför EU. För att få använda eller sälja din vara vidare måste du förtulla den, det hjälper vi dig med.

Ska ert företag ha revisionsbesök från Tullverket, eller har ni haft ett besök och fått påpekanden. Kanske något som behöver dokumenteras eller genomlysas och din tid saknas?

Att exportera innebär att du skickar en vara till ett land utanför EU. Det kan vara i samband med försäljning, men även gåvor och andra försändelser kan räknas som export.

Med den nya tullkodexen för unionen (UCC) kommer företag med ett AEO-tillstånd att kunna få ytterligare fördelar. Bland annat till effektiva logistikflöden vilket ger en ökad konkurrenskraft.

För handel med vissa länder i världen kan tullkostnaden bli lägre om ni skickar med ett ursprungscertifikat, EUR1. Vi kan hjälpa dig med ett EUR1 certifikat.

Klassificering innebär att du bestämmer rätt varukod för din vara enligt den gemensamma förteckning som samtliga EU-länder använder.

Köper eller säljer du varor inom EU kan du behöva lämna uppgifter om din handel till Statistiska centralbyrån, så kallad Intrastat. 

För varje regel finns undantag och det gäller även tull. Det finns mängder av lösningar och förenklingar att använda sig av för att spara tid och resurser i sin tullhantering.

KONTAKTA OSS FÖR DINA TULLÄRENDEN

Behöver du akut hjälp?